מהם הגורמים שמונעים מכם לישון שינת לילה חלומית?
- Gaya Peled
- 17 במרץ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
היום שלנו נראה כמו שהשינה שלנו נראית, ממצב רוח ועד לפרודקטיביות. אמנם לפעמים גם אנחנו חייבות להסתמך על קפאין, אבל עם השנים הבנו כמה היא חשובה. שנת לילה איכותית יכולה להשפיע על הבריאות הכללית שלנו וכמו שכולנו יודעים - פשוט להפוך את החיים שלנו לטובים יותר.
אבל, מה שעוד אנחנו יודעים הוא שיש הרבה דברים שיכולים למנוע מאיתנו את המנוחה שאנחנו צריכים - מגורמים סביבתיים ועד בחירות אורח חיים. הפעם בבלוג, נספר על כמה מהגורמים האלו ונציע כמה טיפים איך לתקן אותם כך שתוכלו ליהנות משינה רגועה יותר בסדינים הנעימים שלכם!

סטרס רמות גבוהות של מתח וחרדה עלולות להקשות על ההירדמות או השינה. כשאנו חווים רמות גבוהות של לחץ, הגוף שלנו משחרר את ההורמון קורטיזול שמעיר אותנו. המצב התקין הוא, שהפרשת הקורטיזול נפסקת איפשהו במהלך היום כדי להכין אותנו לשינה. אם אנחנו בסטרס, הרמות שלו בדם לא יציבות והשינה נפגעת. וגם אם לא ניכנס להורמונים - מתח, יכול לגרום להרבה מחשבות שהן אלו שישאירו אותנו ערים בלילה.
איך אפשר להוריד את רמת הלחץ לפני השינה? אפשר לתרגל טכניקות הרפיה כמו מדיטציה או פשוט נשימה עמוקה. אמבטיה חמה לפני השינה יכולה להרפות את השרירים וליצור רגיעה. גם ארומתרפיה - שימוש בשמן אתרי כמו לבנדר או קמומיל יכול ליצור שלווה ולשפר את איכות השינה.
תזונה איך שאנחנו אוכלים ומה שאנחנו אוכלים משפיע על מערכת העיכול, על התחושה בגוף ומכאן גם על איכות השינה שלנו. ארוחה כבדה לפני השינה, צריכה מוגברת של קפה ואלכוהול, מאכלים חריפים או מלוחים - יכולים לגרום תחושת כבדות או אי נוחות, ולא מתעכלים היטב.
אז מהי התזונה הנכונה לשינה טובה יותר? כדי להימנע מנשנושים בשעות הלילה, מומלץ לייצר מסגרת אכילה קבועה ומסודרת, לפזר את שעות האכילה על פני כל היום ולא לדלג על ארוחות – עם דגש על ארוחת הבוקר, כי היא זו שתכתיב את חלוקת האנרגיה על פני היום כולו. ארוחת הערב צריכה להיות במרווח זמן מספק לפני השינה, זה משתנה אצל כל אחד מאיתנו - תקשיבו לגוף שלכם.

חדר השינה
רעש, אור, טמפרטורה ומצעים לא נוחים יכולים להשפיע על איכות השינה שלנו. המיטה שלכם צריכה להיות המקום הרגוע, השליו, הנקי, הנעים והמפנק אליו אתם חוזרים בסוף היום.
איך להפוך את חדר השינה למקום המושלם להירדם בו? תשקיעו במצעים שלכם - סדינים רכים, חלקים ונושמים יכולים לעזור לנו להרגיש נינוחים ושלווים יותר. טמפרטורת הגוף שלנו יכולה להשפיע על איכות השינה שלנו, וסוג המצעים שבהם אנחנו ישנים יכול לשחק תפקיד בוויסות הזה. מצעי הבמבוק שלנו העשויים 100% במבוק הנוטים להיות נושמים יותר, קלילים יותר, ומונעים התחממות יתר. תשנו במצעים נקיים, רססו מבשם בדים, הדליקו נר לאווירה קוזית ונעימה. וגם -ודאו שחדר השינה שלכם קריר, שקט וחשוך.
לפני השינה

כן, זה קשה להפסיק לגלול באינסטגרם לפני השינה אבל די הכרחי. האור הכחול הנפלט מהטלפון עלול להפריע לייצור הורמון השינה מלטונין, מה שמקשה על ההירדמות. הוא עלול לגרות אותנו מנטלית ורגשית, ואנחנו נמצא את עצמנו חושבים על האימיילים של מחר בבוקר לפני השינה בלילה.
אז מה צריכה להיות השגרה לפני השינה? לחצו על מצב השינה באייפון שלכן ותחליפו את המסך בספר! תיפרדו מהטלפון לפחות שעה לפני השינה.
נדגיש שוב - שינה זה חשוב לגוף ולנפש שלנו. תבינו מה משפיע על השינה שלכם יותר ומה פחות, מה משאיר אתכם ערים ומה השגרה האופטימלית עבורכם לפני שנכנסים למיטה. תשקיעו בסביבה שלכם וצרו לכם מן "מקדש" - אל תוותרו על אטמוספירה ואווירה, בדים איכותיים, נוחים ונושמים שיגרמו לכם לחכות לשקוע למיטה בסוף היום. תנו לעצמכם זמן להתנתק, להירגע, להשאיר את כל היום מחוץ לחדר השינה. ברגע שתצרו לעצמכם סביבה ואורח חיים מדויקים עבורכם, תרגישו איך השינה שלכם משתפרת. ומספיקה שנת לילה איכותית ומצוינת אחת, כדי להרגיש בהבדל - אתם תראו איך תקומו ליום חדש רעננים ומלאים באנרגיה.

Comments